Wandelcoaching buitenpsycholoog Den Haag

wandelcoaching-den-haag
wandelcoach Maria Trepp

Als psycholoog en coach ben ik overtuigd van het belang van lifestyle voor fysieke en mentale gezondheid. Recent is er veel aandacht voor de rustgevende invloed van de natuur op ons welbevinden en in verband hiermee voor “buitenpsychologie” “Green Mental Health” en wandelcoaching.

Ik bied nu naast mijn andere online en offline coaching ook wandelcoaching aan in Den Haag, naar keuze in Haagse Bos, Clingendael, Waaldoorpervlakte/Meijendel of de duinen.

Wandelen

Psychologie Magazine heeft een aantal goede redenen om te wandelen genoemd en met onderzoek onderbouwd: lopend kom je tot fijne gesprekken. Wandelend kan je beter loslaten.

Los van de gezonde lichaamsbeweging is het in tijden van frustratie, stress of verdriet zeer belangrijk om actief te zijn. Zo min mogelijk alleen zitten te piekeren , zo min mogelijk op sociale media reden voor verdere onrust vinden. Angstige en gestressde mensen hebben een neiging zich terug te trekken. Dat is vaak de verkeerde weg. Lees hier mijn blog over lifestyle-interventies bij depressie en stress.

Wandelcoaching Den Haag

Natuurbeleving

Beetje natuur, grote invloed – IVN

Wat natuur voor je doet
Rapport over de impact van natuur
op privé, werk en gezondheid

Er is veel wetenschappelijk onderzoek over de positieve effecten van natuur op onze gezondheid.

Agnes van den Berg is omgevingspsycholoog en hoogleraar natuurbeleving in Groningen, gespecialiseerd in onderzoek naar natuur en gezondheid. Hier een filmpje op haar site:

Filmpje Agnes van den Berg

Agnes van den Berg deed ook onderzoek naar de positieve effecten van wandelcoaching, op haar site te lezen en te downloaden.

Coaching

Maar ook zonder de bewezen stressreducerende en aandachtsbevorderende effecten van een wandeling is wandelcoaching een Corona-proof en leuke manier de coaching letterlijk te laten ver-lopen. Met elkaar de dingen associatief maar ook reflecterend en structurend door-lopen, verrassende in- en uitzichten opdoen. Samen fysiek en mentaal in beweging komen.

Wandelcoaching is zowel geschikt voor reflectie op een onbevredigende werk- of privésituatie alsook voor verdriet- en rouwverwerking, dus voor een situatie waar niet zo zeer actie en verandering gevraagd is als emotionele verwerking. Samen wandelen en de tranen vrij laten stromen is een opluchting en is iets geheel anders dan huilend thuis te zitten.

Maak een gratis proefwandeling!

Meer info en afspraak voor (beeld-)bellen bij

maria.trepp at gmail.com.

*************************************************