Natuur-educatie

Op mijn YouTube-kanaal zijn educatieve video`s te zien. Onder elke video een link voor een zwart-wit kleurenplaatje voor download:

Fjordpaarden

Deze paarden worden fjordenpaarden genoemd. Ze komen oorspronkelijk uit Noorwegen. Je kunt op deze paarden rijden, maar in Nederland lopen ze ook vrij rond in natuurgebieden. Misschien ontmoet je ze op een dag, ze zijn prachtig! Als je een kleurplaat wilt hebben om zelf in te kleuren, heb ik een sjabloon gemaakt om uit te printen: www.passagenproject.com/Pferde-paarden.docx

zeehond

Kijk hier zie je een zeehond. Heb je eens een zeehond in het echt gezien? Zeehonden leven in de Noordzee. Ze zwemmen graag maar ze komen ook graag op het strand. Ze hebben geen voeten om mee te lopen dus bewegen ze op een heel grappige manier met hun flippers: ze bobberen: Zeehonden slepen hun lichaam over de grond en zetten zich af met de voorste flippers. Zo gaat dat bobberen. Kan jij dit ook nadoen? Als je een zeehond wilt inkleuren op een kleurenplaatje dan kan je hier een plaatje downloaden:

www.passagenproject.com/seehund%20robbe%20zeehond%20seal.docx

hooglander aan het grazen

Kijk hier zie je een mooie Schotse hooglander bij het grazen. Ze trekken de blaadjes van de bomen, en doen dit op een heel gekke manier: ze wikkelen hu lange tong rond de bladjes en trekken de bladjes af. Kan jij zoiets ook doen? Heb je zo´n lange tong? Als je een kleurenblaadje met een hooglander wilt inkleuren kan je deze hier downloaden:

www.passagenproject.com/hooglander%20highland%20cattle%20Hochlandrind.docx

Hooglanders kussen likken elkaar

Kijk eens goed naar dit filmpje. Zie je dat de koeien elkaar likken en lijken ook kusjes te geven? Dit zijn Hooglanders, koeien die vrij in de natuur rondlopen. Hooglanders en andere koeien kussen elkaar net als mensen om elkaar te laten zien dat ze vrienden zijn en goed voor elkaar zorgen. En hier nog een plaatje van twee Hooglander vrienden naast elkaar.

knobbelzwaan en meerkoet

Klik hier voor de video

Kijk hier zie je een mooie knobbelzwaan. Hij drinkt wat water.

Soms zoekt hij met zijn lange hals naar  waterplanten, hij grondelt dan onder water. Hij heeft een oranje snavel en een zwarte knobbel op zijn voorhoofd. Op zijn rug houdt hij een van zijn voetjes in de lucht. Kijk, en hij heeft ook een vriendje: een meerkoet.

Eenhoorn en princes

Eenhoorns zijn magische dieren, een soort van paarden met een hoorn. Eenhoorns zijn ook fantastische dieren, omdat wij ons een hoorns met onze fantasie voorstellen. Al vele duizend jaren en overal op de wereld vertellen mensen vele verhalen van eenhoorns. Hier zie je een plaatje van een groot tapijt uit Frankrijk met een mooie prinses, die een eenhoorn een spiegel voorhoudt zodat hij in de spiegel kan kijken en kan zien hoe mooi hij is. Als je een plaatje wilt kleuren van de prinses en de eenhoorn dan kan je het plaatje hier afdrukken. https://www.passagenproject.com/einho…

(Toulouse)_Le_Vue_(La_Dame_à_la_licorne)_-_Musée_de_Cluny_Paris

Al vele honderd jaren lang vertellen mensen verhalen over de eenhoorn, een magisch dier, dat alleen in onze fantasie bestaat. Hier zie je een tapijt dat al 500 jaar oud is. Een prinses laat een eenhoorn in de spiegel kijken, misschien omdat hij zo mooi is. Om de eenhoorn en de prinses heen zie je een bos met heel veel bloemen en met andere dieren. Een leeuw, een vos, hondjes en heel veel konijntjes. Als jij een kleurenplaatje wilt inkleuren met de leeuw het hondje en konijnen kan je het hier uitprinten: www.passagenproject.com/leeuw%20loewe%20lion.docx

De eenhoorn kan je ook inkleuren: https://www.passagenproject.com/einhorn%20unicorn%20eenhoorn.docx

(Toulouse)_Le_Vue_(La_Dame_à_la_licorne)_-_Musée_de_Cluny_Paris

In de buurt van Noordwijk op een boerderij gezien : #wittepauw #veren #verenpracht #whitepeacock #whitepeacocks #peacockfeathers #weißerpfau #paonblanc #pavonebianco #peacock #pauw #peacocks #pfau #pfauen #feathers #Federn #pavone #paon #paonne #peacock #peacockfeather #pfau https://youtu.be/ck9Zcgg7ulE
© maria trepp https://youtu.be/ck9Zcgg7ulE
Uit Angst voor een hond is een kat heel hoog in de boom geklommen waar woedende kraaien haar dreigen. Brandweer is gebeld om te helpen. Out of Fear of a Dog, a cat climbed very high up a tree where angry crows were threatening her. Fire department has been called to help. Aus Angst vor einem Hund ist eine Katze sehr hoch auf einen Baum geklettert, wo sie von wütenden Krähen bedroht wird. Die Feuerwehr wurde zu Hilfe gerufen.
© maria trepp https://youtu.be/ck9Zcgg7ulE
Uit Angst voor een hond is een kat heel hoog in de boom geklommen waar woedende kraaien haar bedreigen.