Wetenschap Kunst Politiek

“Lichtgrenze” is het Duitse woord van het jaar 2014

no comment

 

“Lichtgrenze” is het Duitse woord van het jaar 2014. De naam van een installatie met 7000 lichtgevende ballonnen die in november 2014 dwars door Berlijn het vroegere verloop van de Muur markeerde. Bevestigd op 3,6 meter lange stokken gaven ze de hoogte van de Muur weer. Hoogtepunt van de festiviteiten rond de val van de muur vormde het oplaten van ongeveer zevenduizend lichtgevende ballonnen. Op de tonen van Ode an die Freude van Beethoven gingen ze een voor een de lucht in. Dat gebeurde over een vijftien kilometer lange route waar vroeger de Muur stond.

Het woord “Lichtgrenze” werd ook al door Goethe gebruikt, toen hij door een spiegeltelescoop naar de maan keek.

 Lichtgrenze_25_Jahre_Fall_Berliner_Mauer_2014_071200px-Lichtgrenze_25_Jahre_Fall_Berliner_Mauer_2014_02

Rolf Krahl (Rotkraut) – Eigenes Werk

„Lichtgrenze 25 Jahre Fall Berliner Mauer 2014 02“ von Rolf Krahl (Rotkraut) – Eigenes Werk. Lizenziert unter CC-BY-SA-3.0-de über Wikimedia Commons – http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Lichtgrenze_25_Jahre_Fall_Berliner_Mauer_2014_02.jpg#mediaviewer/File:Lichtgrenze_25_Jahre_Fall_Berliner_Mauer_2014_02.jpg

Tags:

Leave a ReplyRecente berichten

Categorieën

Tags

Archief