Wetenschap Kunst Politiek

Bibliotheek van het conservatisme in Berlijn

4 comments

In Berlijn wordt een grote bibliotheek van het conservatisme geopend, waar een dwarsdoorsnede van het conservatief denken wordt getoond in 60.000 boeken. De nadruk ligt op de  problematische samenwerking tussen “Konservative Revolution” en Hitler, en op conservatieve hoofdfiguren zoals de antisemiet Carl Schmitt.

Ik heb eerder veel blogs gewijd aan de nieuwe Nederlandse conservatieve beweging, de Edmund Burke Stichting, waar men een paar jaar geleden trachtte een nieuwe “conservatieve revolutie” tot stand te brengen, en men Carl Schmitt hoog in het vaandel had.

Goed dat er een centrum voor onderzoek komt!

Magazine Der Freitag is zeer kritisch over deze nieuwe bibliotheek, en schrijft dat de beste reden om niet naar deze bibliotheek te gaan de andere bezoekers zijn…..

Tags: , , , ,

4 Responses to “Bibliotheek van het conservatisme in Berlijn”

 1. fulps valstar schreef:

  Het nadeel van conservatisme is dat het vaak doorslaat naar extreem rechts.
  Uiterst links gaat ook vaak fout.
  Ik zou pleiten voor onderzoek naar extremisme.

  • Maria Trepp schreef:

   Dank je Fulps- daar gaat het mij juist om, de overgang van conservatief naar extreem-rechts. Heb ik heel veel over geschreven in de jaren 2006-2009.

   Extreemlinks is vaak niet veel beter, daar heb je gelijk!

 2. j de kat schreef:

  Die bibliotheek is in de wieg gelegd om het lot van de legendarische bibliotheek van Alexandrië te volgen. Alleen zal er in dit geval niets van waarde verloren gaan.

Leave a ReplyMeest recente berichten