Wetenschap Kunst Politiek

Pauw Pfau Peacock Påfågel Paon

9 comments

Tags: , , , ,

9 Responses to “Pauw Pfau Peacock Påfågel Paon”

 1. 'joost sr schreef:

  Mooi! Hoe was het ook al weer? Zo trots als een pauw. Mijn ervaringen met pauwen hebben niet zozeer met mijn gezichts- als met mijn gehoorvermogen te maken..en die ervaringen waren niet zo best! Eerlijk gezegd, ik moet er niet meer aan denken! Ook bij horen ga je meteen denken, en dat sla je nog op ook!…

 2. mennoG schreef:

  Ze kunnen zeker een geweldig lawaai maken. Maar wat zijn ze mooi…

 3. Maria Trepp schreef:

  Ja deze heeft ook verschrikkelijk gejammerd, meeuw meeuw of zo iets.
  Maar adembenemend mooi.
  Ik had de kleuren eigenlijk moeten versterken, omdat ze in het echt ook nog veel meer contrast hebben!

 4. Selma schreef:

  Toen ik kind was hadden we thuis altijd pauwen, een heel klassiek hoenderhof trouwens. De pauwen plantten zich ook enorm voort, zodat er geregeld vogels weggegeven werden aan andere mensen met grote tuinen. Ik heb de beste herinneringen aan al die pauwen, die ’s nachts in de bomen sliepen, en ’s morgens (de mannetjes) iedereen harder wekten dan de hanen die we ook hadden. Vervelend was wel dat de heren in de lente wel wegvlogen op zoek naar dames. En dat we dan opgebeld werden om een paar kilometer verderop zo’n pauw op te halen. Dan moesten mijn broers en ik altijd met twee op 1 fiets daar naartoe, want degene die achterop zat, ging dan terug met zo’n heer-pauw onder z’n arm. Dat is nu, een kleine 60 jaar later niet meer voor te stellen toch? Maar toen was het gewoon. Een kind op een fiets, met een kind achterop met een pauw onder z’n/haar arm. Met zo’n prachtige lange staart dus, vanwege de lente.

 5. Maria Trepp schreef:

  Dank je Selma voor je persoonlijk verhaal.

 6. hans splinter schreef:

  Wat een mooie foto’s! (ik vind de 1 na laatste het mooist, zo’n foto wil ik ook nog eens maken)

 7. Maria Trepp schreef:

  Dank Hans!! Ik zelf vind de laatste de mooiste.
  Gemaakt allemaal overigens in de Leidse Hout. Met veel geduld!

Leave a ReplyMeest recente berichten