Wetenschap Kunst Politiek

Liefde voor de vuilnisman

18 comments

De hoogtepunten van de week van mijn hond zijn de dagen als de vuilnis wordt opgehaald.


Niets spannender en lekkerder dan de vuilnisauto (ik schrok me een keer rot toen mijn labrador net als een kat op de smalle muur van het balkon sprong omdat hij de vuilnisauto aan hoorde komen!) ; niemand aardiger dan de vuilnismeneren, die heerlijk ruiken en geen bezwaar hebben tegen enthousiast opspringende honden, in tegendeel!


Bravo voor de rechters die de stakingen in Amsterdam en Dan Haag toestaan!
Goed en belangrijk werk moet goed betaald worden, klaar basta uit.


Hond en vuilnismannen

Tags: , , ,

18 Responses to “Liefde voor de vuilnisman”

 1. laila schreef:

  Avatar van laila
  Een leuk blog Maria, met een ode aan de vuinisman.

  Goed en belangrijk werk moet betaald worden. Mee eens:-)

  ( De hond erbij is een beetje gezocht, maar toch.
  Als ik de afvalbak in de keuken niet op een stoel leg; is de ravage niet te overzien;-)

 2. Maria Trepp schreef:

  Avatar van Maria Trepp
  De hond is voor mij niet erbij gezocht.

  Deze foto’s begonnen met de hond, ik probeer al lang een leuke foto te maken als mijn hond de vuilnisman begroet. De stakingen kwamen er nog bij, niet andersom!

  Ik ben heel verbluft dat mijn soulmate Ina een zeer parallelle hondenblog heeft geplaatst, die ik nu pas zag.

 3. Smokey schreef:

  Avatar van Smokey
  Mooi metaforisch en humoristisch.Leuke hond heb je!

 4. Smokey schreef:

  Avatar van Smokey
  Helemaal met je eens: het is belangrijk werk wat de vuilnismannen doen. Er wordt vandaag de dag nogal wat van zich afgesmeten.
  Misschien is zo`n staking zo gek nog niet. Kan voor velen die zich daarvan nog niet bewust zijn een goede les wezen. Wie weet..

 5. antoinette duijsters schreef:

  Avatar van antoinette duijsters
  Zonder vuilisophalers en schoonmaker[sters] gaat ons land ten onder aan troep.
  leuke foto’s.

 6. George Knight schreef:

  Avatar van George Knight
  @Maria
  Terwijl ik je blog lees speelt de radio (http://www.columbia.edu/cu/wkcr/load.html) Walking down the street. Zojuist boven Utrecht voor het eerst van het seizoen weer de gierzwaluwen gehoord, en gezien. Onze liefde voor de vuilnismannen is ook de tegenliefde voor de designbrillen. Authentiek en geen poeha zijn de toverwoorden. Breekt er een nieuwe lente aan?

 7. Zelf Reflectie schreef:

  Avatar van Zelf Reflectie
  Hond en hondenbaan 🙂

 8. Joke Mizée schreef:

  Avatar van Joke Mizée
  Er zijn in Leiden al jaren problemen met het ophalen van vuilnis, vanwege wanbeleid en verkeerd gekozen materieel. De vuilnismannen vinden het genant dat overal rotzooi ligt, terwijl zij juist erg betrokken zijn bij hun stad – maar hun tips om de doelmatigheid te vergroten worden door de leiding in de wind geslagen.
  Toen kwam er een plan om de dienst te verzelfstandigen tot een NV Beheer Openbare Ruimte. De enige reden waarom dat geld zou gaan besparen, is dat (door andere arbeidsvoorwaarden) het toekomstige personeel goedkoper wordt. Niet alleen de vuilnismannen, maar ook ondernemingsraad en bonden waren daar fel op tegen. Ze wilden aan kunnen tonen dat hun ideeën voor verbeteringen eerder tot besparingen en een gezondere bedrijfsvoering zouden leiden dan zo’n NV.
  Dat heeft heel wat voeten in de aarde gehad – zo werd een wethouder die hen wat uitstel wilde bieden van het dossier afgehaald, en werd de fractievoorzitter van de SP op het matje geroepen omdat hij te betrokken (sic) zou zijn bij de vuilnismannen.

  Op 19-4 j.l. stond nog in de krant: "Nieuwe topman vuildienst Leiden direct al in opspraak". Daarbij ging het om een man die in mei zou beginnen "als directeur van het bedrijf dat ontstaat door verzelfstandiging van de gemeentelijke afdeling Stedelijk beheer in Leiden – de NV BOR". Het nieuwe college heeft echter toegezegd dat, als het lukt om op de huidige bedrijfsvoering te besparen, de voorgenomen verzelfstandiging zal worden afgeblazen: "In overleg met de buurgemeenten zet het College in op een gefaseerde overdracht van taken en personeel aan de NV BOR. Op 1 januari 2012 gaat het personeel over naar de NV BOR, tenzij voor 1 juli 2011 blijkt dat door organisatorische verbeteringen vergelijkbare besparingen gerealiseerd worden als bij de overgang van het personeel. Daarom wordt met voorrang gewerkt aan verbetering van de eigen organisatie."

 9. Catharina Anna Maria van Vliet schreef:

  Avatar van Catharina Anna Maria van Vliet
  Vuilnismannen zijn heel belangrijk!

  De link met de hond is niet zo moeilijk. Ik had een hond, een zwarte Belgische herder. IK wist wel dat hij het eten dat de kinders op de grond gooiden opat. Maar hoeveel dat was daar kwam ik pas achter toen hij er niet meer was. Mijn geliefde vuilnisopruimer mis ik nog steeds al is hij al 20 jaar dood.

 10. ZWOLLYWOOD schreef:

  Avatar van ZWOLLYWOOD
  Het is een mooie hond. Zo te zien ook met een mooi karakter. Ik vind het ook een goed idee dat de stakingen worden toegestaan. Sommige spinnen daar garen mee….maken als de wiedeweerga namelijk op dit moment duizenden rollen oranje vuilniszakken, verkopen die morgen aan de standhouders met het verzoek of ze hun eigen rotzooi opruimen.

 11. George Knight schreef:

  Avatar van George Knight
  @Maria en allen
  Nog een andere kijk op dit onderwerp:
  http://www.ravagedigitaal.org/2010/t03/toestand.php

 12. Blew schreef:

  Avatar van Blew
  Prachtig, die belangstelling van je hond voor de meer ‘afvallige’ kant van het bestaan! Vuilnisman M/V is een onderschat en ondergewaardeerd beroep. Veel mensen gaan er veel te vanzelfsprekend van uit dat Iemand Anders de rommel wel zal opruimen. Slimme combi van invalshoeken! Mooi blog zoals altijd.

 13. Joke Mizée schreef:

  Avatar van Joke Mizée
  Ze kunnen wellicht inspiratie ontlenen aan de stakende schoonmakers, die uiteindelijk hun punten binnengehaald hebben. Volgens het FNV is hier gebruik gemaakt van een relatief nieuwe methode, het ‘organisen’. Op 1 mei houden de schoonmakers een manifestatie op de Dam om hun overwinning te vieren. Temidden van de troep van koninginnedag, naar het zich laat aanzien.

 14. Wattman schreef:

  Avatar van Wattman
  En ze zijn altijd vriendelijk! Kan menig loketbediende die nota bene een cursus ‘klantvriendelijkheid’ heeft gevolgd, nog een voorbeeld aan nemen…!

 15. Maria Trepp schreef:

  Avatar van Maria Trepp
  Veel dank voor leuke en belangrijke reacties.
  Ja Zwolly mijn hond is zeer bijzonder, ook van karakter.
  Joke veel dank.
  Wattman, vreemd he. Ja ze zijn altijd vriendelijk. Lichamelijk werk buiten dat doet de mens beter dan kantoor…

  Blew, ha de afvallige kant van het bestaan. Mijn kant.

  George veel dank (Corstens gelezen? Ik zet het nog op het Wagenaar -blog)

 16. Marius van Artaaa schreef:

  Avatar van Marius van Artaaa
  in Rotterdam zijn het de meeuwen, maria, die samen met de straatkatten (de junks) de vuilnisbakken inspecteren op eetbare inhoud. Het is één van de weinige taferelen die nog uit de oertijd stammen toen we allemaal ons voedsel nog verzamelden…/ – ; []

 17. Maria Trepp schreef:

  Avatar van Maria Trepp
  Leuk Marius.
  Junks zie ik hier niet zo heel veel (ondanks of dankzij de een jaar geleden geopende dagopvang), maar meeuwen en kraaien des te meer. Mijn kat (overigens beste vriendin van man hond…) is ook veel onderweg om lekkers te vinden dat ze thuis niet krijgt.

 18. Jasper schreef:

  Avatar van Jasper
  Het hondenleven heeft toch maar een slechte pers. En dat, terwijl het eten gewoon op straat ligt.

  Hopelijk laat je jezelf daarna niet meer een paar ferme likken van de hondentong geven ;).

  Dierenliefde.. een onderschatte (politieke) kracht

Leave a ReplyMeest recente berichten