Wetenschap Kunst Politiek

Hond en maan

17 comments

Ter gelegenheid van de huidige volle maan hier een paar surreële foto’s.

 

Het thema “Hond en maan bij Shakespeare” heb ik al eerder besproken, en het idee voor de kleurrijke lisdoddes is afkomstig van Pat Andreas illustraties bij Alice in Wonderland.

En ter afsluiting nog Joan Miró :

Tags: , ,

17 Responses to “Hond en maan”

 1. Ramirezi schreef:

  Avatar van RamireziPrachtig twee dimensionaal en precies de juiste kleuren….

 2. Helena schreef:

  Avatar van HelenaHeel apart!
  Je zou een mooie volle maan erbij moeten photoshoppen dan was ie echt prachtig. Alhoewel dan de maan gaat overheersen wellicht, dus daar ben ik nog niet uit.

 3. maria schreef:

  Avatar van mariaHelena, nee, ik ga geen maan erbij photoshoppen. Ik heb drie dagen op de echte (bijna) volle maan gewacht, maar het weer was te slecht. Gelukkig had ik al begin van de week wat experimentjes gemaakt…die ik nu gebruik bij gebrek aan beter.

  Volgende maand weer!!
  Reactie is geredigeerd

 4. laila schreef:

  Avatar van lailaSurreaal is het zeker.
  Die Miro is prachtig.
  De moordstatistieken zullen wel weer een hoogtepunt krijgen vannacht.
  Het zijn niet de hormonen die ons regeren maar het is de maan!

 5. Ina Dijstelberge schreef:

  Avatar van Ina DijstelbergePrachtige associaties en kleuren contrasten. ook de verbinding met Miro is geweldig.

  Willen we niet allemaal een hapje uit de maan nemen. 😉

 6. maria schreef:

  Avatar van mariaIna, ik had het helemaal niet gezien dat hapje…

  Erg goed weer eens van je!

 7. Bart schreef:

  Avatar van BartPrachtige maanbeelden met hond…whowhooohhhh! 🙂
  Een genot voor de ogen, Maria.

 8. www.watersport4all.nl schreef:

  Avatar van www.watersport4all.nlleuke fotos
  greets;
  http://www.watersport4all.nl
  Reactie is geredigeerd

 9. Ina Dijstelberge schreef:

  Avatar van Ina DijstelbergeMeneer of mevrouw watersport, u spamt …
  dat is heel zielig.

 10. George Knight schreef:

  Avatar van George KnightIn de categorie kunst wil ik graag een tentoonstelling van de Portugees-Nederlandse kunstenares Isabel Ferrand aanbevelen. Haar levensgeschiedenis alleen is al bijzonder. Dat ze haar ervaringen en achtergrond ook nog weet om te zetten tot mooie kunst maakt het in mijn ogen speciaal. Ik ken geen kunstenaar met dezelfde thematiek en vormtaal. Een pacifistische militair.

  De tentoonstelling is in museumgoudA te Gouda. Prik een zonnige (!) dag in de agenda en bezoek het museum. Er is van alles te zien en het museum staat scherp bij de tijd. Midden in het centrum naast de langste kerk van Nederland. Stroopwafels maken het feest compleet.

  http://www.galeries.nl/mnkunstenaar.asp artistnr=26973&vane=&em=&meer=&sessionti=484606243
  http://www.dagjewegblog.nl/archives/1338-Isabel-Ferrand-in-museumgoudA.html

  Maria en Ina, dit was een non-profit spamspot!
  Reactie is geredigeerd

 11. maria schreef:

  Avatar van mariaGeorge, dank, en zeer hartelijke groeten uit Uppsala.

  Zodra ik terug ben… Isabel Ferrand, mogelijk samen met Ina.

 12. George Knight schreef:

  Avatar van George Knight@Maria
  Prettige vakantie! Succes met de zomer idylles. Zoals bij Bergman. (Sommaren med Maria).

  Goed idee om eventueel met Ina naar Gouda te gaan.

 13. maria schreef:

  Avatar van mariaIk ben vandaag rondgelopen in de inderdaad idyllische Fanny-en Alexander- omgevingen.

  "Sommaren met Maria". Ook deze ken ik niet, net zoals het Slangenei dat je eerder noemde. En ik dacht dat ik alle zijn films kende!

  In ieder geval heb ik vandaag ook weer eens een foto gemaakt van een slang, een runensteen ( heet dat zo??) met slang en runen. Iets om ook over te bloggen, als ik tijd heb.
  Groeten!

 14. George Knight schreef:

  Avatar van George Knight@Maria
  ‘"Sommaren med Maria". Ook deze kende ik niet.’

  Klopt, Maria. Mijn vrije interpretatie. Die film bestaat niet maar zag ik voor mijn geestesoog. Uiteraard bestaat er wel ‘Sommaren med Monika’ uit 1953. Een perfecte film met een prachtige Harriet Andersson. Naakt en vrij lopend, rennend en plassend door het water. Leek me wel toepasselijk. Herinneringen aan de zomer. Alleen liever zonder dat sombere einde. Zo eindigen zomerzotheden vaak. Naar het schijnt. Pas op.

  Runensteen is een correct woord. Ik vermoed dat je op zoek bent naar magie in je leven. Of wijsheid? Wat kunnen passanten toch gemeende opmerkingen maken. Is dat hun rol? Ze dragen hun sociale omgeving met zich mee als een reiskoffer. En schuwen een cliché meer of minder niet. Groet!
  Reactie is geredigeerd

 15. maria schreef:

  Avatar van maria"Ik vermoed dat je op zoek bent naar magie in je leven"

  Absouluut. Gevonden bovendien!

  Magie in het alledaaagse, down-to-earth magie, die verband houdt met kunst en wetenschap.

  "Wijsheid` is me veeel te weinig aards.

  Verder is het weer en alles andere hier heerlijk, heerlijk, heerlijk.

  Een reis niet alleen naar een ander land, maar naar en land dat een stuk is van mij. Een reis terug in de tijd, omdat ik hier heb gewoond en elk jaar in de zomer hier ben.
  Merkwaardig hoe de herinneringen samenvloeien, en hoe weinig veranderd de oude vrienden zijn.

  Tijd en ruimte laten verdwijnen…magie.
  Reactie is geredigeerd

 16. George Knight schreef:

  Avatar van George Knight@Maria
  Een reis in de tijd? Op zoek naar de verloren tijd? Bijzonder dat je zo’n plek hebt. Dat kunnen weinigen je nazeggen.

  Ik ken het een beetje als ik naar mijn geboorteplaats ga. Daar zijn bijna alle oude bekenden weg. Door de schoorsteen of anderzins vertrokken. Alleen de stenen, de bomen, de wind en het stromende water zijn nog min of meer hetzelfde. Die zeggen niks. De herinneringen moet ik steeds zelf oproepen. Dat is er het minst leuk aan.

  Je opmerking dat wijsheid je te weinig aards is, verdient meer aandacht. Straks. Als je het loskoppelt van de filosofie en koppelt aan het leven als levenswijheid, ziet het er al minder aards uit.

 17. maria schreef:

  Avatar van mariaGeorge, “Levenswijsheid “ is een zeer interessant thema voor mij, o.a. ook omdat de docenten van de Universiteit voor Humanistiek hier veel over schrijven.
  Ik wil al lang de boeken van Joep Dohmen bespreken (nu uitgeleend aan Joke; ik ben benieuwd wat zij ervan vindt).
  En http://www.passagenproject.com/zweden.jpg een foto van vandaag, gemaakt bij een meer in Uppsala waar we vaak zijn. De man is mijn schoonvader, bijna 80.

  Reactie is geredigeerd

Leave a ReplyMeest recente berichten